Ommetje met de hond

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zeer regelmatig ben ik in het bos te vinden– aan de wandel met onze actieve (maar oude) Boerenfox. Ik zoek graag de natuur op. Hond los (vrijheid) en camera mee. Pure ontspanning en er is altijd wel wat moois of boeiends te zien.

Zoals vandaag. Langs het zandpad kijk ik in de droge sloot. In het vroege voorjaar stond de sloot nog vol met water en werd ik in de berm verrast door meerdere ringslangen. Ik schrok..!
Ook in het water zwommen meerdere slangen. Was me van hun bestaan niet bewust– niet zo dichtbij huis in ieder geval. Ik stond er bijna op.. Moest me er toen eerst even van verzekeren dat het geen adders waren.. Gelukkig, ze droegen een gele band achter hun kop. Daarna heb ik ze niet meer gezien.

Ben toch nieuwsgierig en speur de droge sloot af. En daar ligt een ringslang, roerloos, heerlijk in het zonnetje…! Wow- dat blijft speciaal! Even verderop zie ik een kleine vuurvlinder..

Wat is de natuur mooi en bijzonder 🙂

Ringslang in rust en kleine vuurvlinder

Geef een reactie